Eregister logo222

eRegister omogoča hiter pregled, kdo prejema eRačune, v katerem standardu, na kakšen način in preko katerega ponudnika.

eRegister

Nacionalni register ePoslovanja vsebuje seznam podjetij in drugih organizacij, ki lahko in želijo prejemati eRačune, eNaročilnice in eDobavnice po varnih elektronskih poteh. Elektronska pošta (eMail) kot eNabiralnik za prejem eRačunov ni vključena v eRegister, ker ne zagotavlja zanesljivosti dostave, identifikacije pošiljatelja ter sledljivosti dostave eDokumentov.

Podjetje, ki želi pošiljati eDokumente svojim kupcem ali dobaviteljem, lahko v eRegistru na hiter in enostaven način poišče prejemnike (po nazivu ali davčni številki) in pridobi podatke na kakšen način lahko pošlje eDokument.

eRegister omogoča ponudnikom računovodskih programskih rešitev, da integrirajo funkcionalnosti eRegistra v svoje programske rešitve in s tem omogočijo avtomatizacijo pri izdaji naročila, dobavnice ali računa.

Vpis v eRegister

Vpis v eRegister

Podjetje, ki želi prejemati eRačune se lahko tudi samo vpiše v register, tako da izpolne obrazec za vpis organizacije v register in ga pošlje na GZS. Običajno za vpis poskrbi že ponudnik preko katerega podjetje prejema eRačune in ima pri njem odprt elektronski predal za varno in zanesljivo izmenjavo eDokumentov.

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Forma je ob vstopu na internet stran registra prazna in zahteva od uporabnika vpis iskalnega kriterija za pregled podjetij.

Iskanje v iskalnem polju je mogoče po delu naziva ali davčne številke. Stolpca »DAVČNA ŠTEVILKA« in »NAZIV PODJETJA« podajata informacijo, če izbrano podjetje že omogoča poslovanje z eRačuni. Stolpec »OMREŽJE« vam podaja informacijo v katerem omrežju ali pri katerem ponudniku varnih poti ima podjetja odprt nabiralnik za prejem eRačunov. Če je podjetje prijavljeno v več omrežji (ali pri več ponudnikih varnih ePoti), se lahko pojavi večkrat. Izberete lahko tudi željeno število prikazov na stran.

eRegister


Povezana gradiva
Naslovnica dokumenti
30. avgust 2020
OBRAZEC za vpis organizacije v register
Prenos datoteke (pdf, 0.94 MB)
Naslovnica dokumenti
30. avgust 2020
Navodila za integracijo eRegistra
Prenos datoteke (pdf, 0.44 MB)
Naslovnica dokumenti
30. avgust 2020
OBRAZEC za registracijo ponudnika
Prenos datoteke (pdf, 0.92 MB)